καταχωρήστε την επιχείρηση σαςκαταχωρήστε την επιχείρηση σας

Πως αντιμετωπίζεται ο πόνος στην μέση?
Υγεία - Ομορφιά - Αδυνάτισμα28 Φεβρουάριου 2013

Η οσφυαλγία δηλαδή ο πόνος στη μέση, στην κατώτερη περιοχή της σπονδυλικής στήλης, είναι ένα σύμπτωμα που προκαλείται από μια πληθώρα διαφορετικών διαταραχών ή ασθενειών και το οποίο εκδηλώνεται σε οξεία ή σε χρόνια μορφή. Η οσφυαλγία ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά εκδηλώνεται συχνότερα στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άνδρες. Διάφοροι παράγοντες, όπως η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία, ή ακόμη και το στρες, έχουν κατατάξει την οσφυαλγία ως τη δεύτερη συχνότερη πάθηση μετά το κρυολόγημα, η οποία επιβαρύνει τόσο την ποιότητα ζωής ασθενών όσο και το εθνικό σύστημα υγείας. Η επιδείνωση της οσφυαλγίας με την εξάπλωση του πόνου από τη μέση στο ισχίο και στα δάκτυλα των ποδιών ονομάζεται ισχιαλγία.
Πού οφείλεται;

Η οσφυαλγία αποτελεί κλινική εκδήλωση διάφορων διαταραχών που μπορεί να σχετίζονται είτε με τραυματισμό των μυών, των συνδέσμων, των αρθρικών θυλάκων εξαιτίας άρσης βάρους ή καταπόνησης της μέσης εξαιτίας κακής στάσης του σώματος, παχυσαρκίας, ή κύησης, είτε με κάποιες παθήσεις που προσβάλλουν τα οστά, όπως είναι η οστεοαρθρίτιδα, η δισκοκήλη, η βλάβη των μυών και των συνδέσμων, η οστεοπόρωση , είτε με παθήσεις που προσβάλλουν όργανα της πυέλου, όπως είναι τα πεπτικά έλκη και οι ουρολοιμώξεις.


Ποια είναι τα συμπτώματα;

Οξύς πόνος στην πλάτη (στην περίπτωση της οξείας οσφυαλγίας), που εκδηλώνεται ξαφνικά και μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 14 ημέρες
Παρατεταμένος πόνος στην πλάτη.


Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου;
  • Ο καθιστικός τρόπος ζωής
  • Το φύλο
  • Η ηλικία
  • Το είδος του επαγγέλματος
  • Η παχυσαρκία
  • Η κύηση.

Πώς θεραπεύεται;

Τα αποτελέσματα της διάγνωσης σχετικά με τη διαταραχή που προκαλεί το σύμπτωμα της οσφυαλγίας καθορίζουν και τις θεραπευτικές επιλογές. Η θεραπεία μπορεί περιλαμβάνει λήψη παυσίπονων, λήψη μυοχαλαρωτικών, ανάπαυση, ασκήσεις, κινησιοθεραπεία και φυσικοθεραπεία, χρήση ειδικής ζώνης ενίσχυσης της μέσης, λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, ενέσεις κορτιζόνης, ή ακόμη και χειρουργική επέμβαση.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Μπορείτε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, που να περιλαμβάνει καλή διατροφή (για να αποφύγετε την παχυσαρκία), άσκηση (για να αποφύγετε τους κινδύνους της καθιστικής ζωής), περιορισμό του στρες και διακοπή του καπνίσματος. Επίσης, αποφύγετε τους τραυματισμούς των μυών, βελτιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο σηκώνετε βάρη, καθώς και τον τρόπο που κάθεστε, εργάζεστε ή κινείστε.


τελευταία άρθρα απο επιχειρηματίες συνεργάτες μας:

κατηγορίες άρθρων:

Αυτοκίνητο - Μοτοσυκλέτα(69)
Γάμος - Σπίτι(238)
Διασκέδαση(184)
Οικονομία Και Επιχειρήσεις(59)
Τουρισμός(124)
Υγεία - Ομορφιά - Αδυνάτισμα(183)

άρθρα ανα ημερομηνία:

Ιούνιος 2015(51)
Μαϊος 2015(50)
Απρίλιος 2015(50)
Μάρτιος 2015(3)
Οκτώβριος 2014(4)
Σεπτέμβριος 2014(83)
Αύγουστος 2014(42)
Ιούνιος 2014(1)
Μαϊος 2014(5)
Απρίλιος 2014(1)
Φεβρουάριος 2013(5)
Σεπτέμβριος 2010(1)
(561)