καταχωρήστε την επιχείρηση σαςκαταχωρήστε την επιχείρηση σας

Κυτταρίτιδα, τι θα έπρεπε να ξέρουμε για να την αντιμετωπίσουμε
Υγεία - Ομορφιά - Αδυνάτισμα18 Φεβρουάριου 2013

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: Λίγα αλλά ουσιαστικά στοιχεία

Η κυτταρίτιδα είναι υπερβολική συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα που βρίσκονται στον υποδόριο ιστό του δέρματος σε συνδυασμό με διαταραχές στη μικροκυκλοφορία και την κυκλοφορία της λέμφου (δηλαδή του υγρού που παράγεται από τους ιστούς του σώματος). Η διαδικασία διάσπασης του λίπους (λιπόλυση) κάποια στιγμή ¨μπλοκάρει¨ και τότε το περιττό λίπος, που συνεχώς αυξάνεται σε όγκο, συμπιέζει τα αγγεία και τον ενδιάμεσο συνδετικό ιστό, προκαλώντας συσσώρευση υγρών και τοξινών. Το αισθητικά δυσάρεστο αποτέλεσμα αυτής της πολύπλοκης διαδικασίας, είναι η εμφάνιση της κυτταρίτιδας στο δέρμα.

Κυριότερες αιτίες δημιουργίας κυτταρίτιδας:

παθολογικές π.χ. ηπατική ή λεμφική δυσλειτουργία ή κάποιες ενδοκρινικές διαταραχές. ορισμένες ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η καθιστική ζωή, το κάπνισμα και η κακή διατροφή. η χρήση οιστρογόνων - αντισυλληπτικών χαπιών.

Μορφές κυτταρίτιδας: 1. Κυτταρίτιδα ελαφράς μορφής η χαλαρή κυτταρίτιδα , 1ος βαθμός κυτταρίτιδας

Εμφανίζεται αρχικά στις μικρότερες ηλικίες (από 15 ετών συνήθως). Η διάγνωση γίνεται με το τεστ που είναι ¨θετικό¨, όταν εφαρμόζοντας μικρή πίεση στα σημεία του σώματος και ενώ το δέρμα φαίνεται απόλυτα υγιές, έχει μια καπιτονέ όψη, όψη φλούδας πορτοκαλιού. Στο στάδιο αυτό στα σημεία που γίνεται το τεστ και είναι θετικό, δεν παρουσιάζεται πόνος και οι παραμορφώσεις δεν είναι ακόμα ορατές σε όρθια στάση, στο βάδισμα ή σε κατάκλιση.

2. Κυτταρίτιδα μέτριας μορφής ή οιδηματώδης κυτταρίτιδα , 2ος βαθμός κυτταρίτιδας

Στη μέτρια κυτταρίτιδα το τεστ τσιμπήματος είναι θετικό , φλούδα πορτοκαλιού , όμως συνοδεύεται συνήθως από πόνο * έντονο, στα σημεία που γίνεται το τεστ. Η κυτταρίτιδα σε αυτό το στάδιο είναι εμφανής όταν το άτομο είναι στην όρθια στάση, ενώ οι παραμορφώσεις εξαφανίζονται πάλι στη θέση καθίσματος ή κατάκλισης. * Η κυτταρίτιδα είναι επώδυνη λόγω της συμπίεσης των νευρικών απολήξεων .

3. Κυτταρίτιδα βαριάς μορφής ή συμπαγής , 3ος βαθμός κυτταρίτιδας

Στην βαριάς μορφής κυτταρίτιδα οι βαθιές επιδερμικές παραμορφώσεις είναι σκληρές χωρίς ελαστικότητα (διότι οι συνδετικές ίνες είναι κατεστραμμένες γι΄ αυτό και παρατηρείται χαλάρωση στα σημεία εμφάνισης), το δέρμα είναι γεμάτο μικρά οιδήματα, έχει κοκκώδη μορφή και πονάει. Στο στάδιο αυτό οι παραμορφώσεις του δέρματος είναι ορατές τόσο στην όρθια, όσο και στην ύπτια θέση (κατάκλιση).

Η κυτταρίτιδα απασχολεί 8 στις 10 γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία και το βάρος τους, επειδή επηρεάζεται σημαντικά από τα οιστρογόνα, εντοπίζεται κυρίως στις ορμονοευαίσθητες περιοχές του σώματος που για τις γυναίκες είναι το εσωτερικό των μηρών και των γονάτων, οι γλουτοί, η κοιλιά, οι γοφοί και η πίσω πλευρά των μπράτσων. Αντίθετα όταν εμφανίζεται σε άνδρες, εντοπίζεται κυρίως στο στομάχι.

Στιγμή εμφάνισης: κατά τη διάρκεια των ορμονικών αλλαγών (εφηβεία, περίοδος χρήσης αντισυλλιπτικών χαπιών, εγκυμοσύνη, προεμμηνόπαυση).


τελευταία άρθρα απο επιχειρηματίες συνεργάτες μας:

κατηγορίες άρθρων:

Αυτοκίνητο - Μοτοσυκλέτα(69)
Γάμος - Σπίτι(238)
Διασκέδαση(184)
Οικονομία Και Επιχειρήσεις(59)
Τουρισμός(124)
Υγεία - Ομορφιά - Αδυνάτισμα(183)

άρθρα ανα ημερομηνία:

Ιούνιος 2015(51)
Μαϊος 2015(50)
Απρίλιος 2015(50)
Μάρτιος 2015(3)
Οκτώβριος 2014(4)
Σεπτέμβριος 2014(83)
Αύγουστος 2014(42)
Ιούνιος 2014(1)
Μαϊος 2014(5)
Απρίλιος 2014(1)
Φεβρουάριος 2013(5)
Σεπτέμβριος 2010(1)
(561)